Letisko Šurany súčasťou projektu 100 rokov – 100 letísk

with Nekomentované

 

V sobotu 13.10.2018 navštívi letisko Šurany v rámci akcie venovanej 100 rokom od vzniku Československa zaujímavá expedičná posádka v zložení Jiří Pruša, známy svojimi diaľkovými letmi v Európe, ale aj na iných kontinentoch a jeho kolega Miloš Dermíšek, obaja z redakcie časopisu Flying Revue.

 

 

 

 

Podľa plánu majú pristáť na expedičnom lietadle Flying Revue slovenskej výroby Dynamic WT 9 pri svojej ceste z Nových Zámkov do Nitry približne medzi 11:00 a 12:00 v rámci projektu 100 rokov – 100 letísk, venovanému návštevám 100 vybratých letísk v Českej republike a na Slovensku. Letisko Šurany bude jedným z nich.

 

Páni privezú pamätné listy projektu, čo bude potvrdením, že sa aj letisko Šurany stalo jeho súčasťou. Urobia foto a video dokumentáciu svojho príletu a prítomnosti na letisku, čo propagujú aj na svojej webovej stránke  http://100-let-100-letist.flying-revue.cz/ a k celému projektu vydajú aj špeciál.

Počas svojej 22. etapy tejto expedície v piatok a v sobotu 12.-13.10.2018 navštívia na Slovensku celkom osem letísk a medzi nimi aj letisko Šurany (LZSY).

Pozývam vás privítať ich na našom letisku. Verím, že im pripravíte príjemné prijatie a zároveň spropagujete naše letisko a náš spoločný záujem o lietanie a využijete túto jedinečnú možnosť stretnúť sa s týmito zaujímavými ľuďmi.

 

Ivan Sepeši

predseda LKŠ